top of page

Kiskunhalason 200.000 forintra büntetnek ha kóbor állatot etetsz.

Míg a fejlődő városokban ( főleg külföldön ) azt láthatjuk, hogy a kóbor állatokat befogadja egy-egy étterem éjszakára, köztéri etetőket üzemeltetnek,


addig itthon büntetnek érte.


Büntetnek azért, ha kóbor állatot etetsz.

Nem is kis összeggel, 200.000 forinttal.A kiskunhalasi önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén bővítette a közösségi együttélés alapvető szabályait érintő rendeletét azzal, hogy aki közterületre ételt, ételmaradékot, más ehető dolgot vagy búvóhelyet helyez ki, ezzel állatot a közterület bármely részére odaszoktat, szabályt sért és akár 200 ezer forintig terjedő bírsággal is sújtható. - Baon.hu

Kérdem én, ennek mi értelme?

Miért kellene azokat az embereket büntetni akik a kidobott, megunt és eltűnt kóbor állatokat etetnek, és nem hagyják őket éhen halni?


Miért nem oldja meg a város, hogy NE LEGYEN kóbor állat?

Miért kell a könnyebbik utat választani?

Miért kell erővel, szabályokkal kiölni az emberekből azt a kevés empátiát is ami még bennük maradt az évek során?


Ezentúl legyünk közömbösek egy árva, éhező macska vagy éppen láttán?

NEM!


Ezt a szabályt azonnal el kell törölni, és nem arra a pár száz lakóra hallgatni akit zavar az a kajamaradék amit egy utcára kidobott állat hagy maga után.

Tessék szépen eltakarítani, tudtommal ezért is adózunk, hogy tiszta környezetben éljünk. 

A szigorításra lakossági kérésre volt szükség, jellemzően a belvárosi, lakótelepi környezetben fordul elő, hogy a lépcsőházak mellett egyes lakók a közterületre dobozokat raknak ki, mellé rendszeresen ételmaradékokat és állateledelt helyeznek el, főként kóbor macskák számára. A nyilvánvaló jó szándék mellett azonban ezzel nem kis kellemetlenséget okoznak a lakóközösség számára. Az odaszoktatott kóbor macskák szinte folyamatosan ott „tanyáznak”, piszkolnak és akár nagyobb létszámban is elszaporodnak, amellyel zavarják a lakókat. A kóbor macskák által okozott szennyezés eltakarítása is az adott lakóközösség kötelezettségévé vált, minthogy minden ingatlantól a közút széléig, de legfeljebb tizenöt méteres távolságig a közterület gondozása, takarítása az ingatlantulajdonosok feladata.


- Baon.hu

 

A legnagyobb kérdés az, hogy mi lesz a sorsa annak a 200.000 fotintnak amit a megbüntetett, segíteni akaró emberről húznak le?


Talán ivartalanításra költik, hogy ne legyen akkora a szaporulat?

KÉTLEM!


Jövünk még.


Comments


bottom of page