top of page

Alig néhány órás kiskutyákat dobáltak ki az út szélére egy autóból, az állatvédők szedték össze őket

A Mini Mancsok Állatvédő Egyesület békéscsabai szervezete  április 4-én alig néhány órája világra jött kiskutyák életét mentette meg Mezőberény határában.

Az állatvédőket egy macskamentő állatbarát pár kereste meg, hogy Mezőberény határában újszülött kiskutyát találtak kutyasétáltatás közben. Az állatmentők azonnal elrohantak, átvették, majd elmentek a megtalálás helyszínére.„A látvány teljesen ledöbbentett minket. Először körbe néztünk jó alaposan, pontosan ott, ahol megtalálták az újszülött kicsit, de semmit nem láttunk. Mikor már kezdtük feladni, meghallottuk egy távolabbról jövő keserves kiskutya sírását. Ekkor már tudtuk, hogy tovább kell keresgélnünk.Majdnem másfél órán át keresgéltünk az út szélén a nagy fűben/gazban, míg végül 5 kiskutyát találtunk. Ha nem mi magunk találjuk meg őket és szedjük össze, akkor el sem hinnénk, de a kiskutyák 100 méterenként voltak kihajigálva az út szélén.

A kiskutyák állapota egyelőre kérdéses. Nem tudjuk mennyi időt töltöttek a szabadban. Eddig két kicsit tudtunk megetetni, a többieknek nincs étvágya" – írták Facebook bejegyzésükben.


168ora.hubottom of page