top of page

Váci kutyakínzó: "Kapott az orrára, hogy megcsicskuljon"

Megvert, majd a nyakánál fogva a betonon vonszolt egy kutyát egy férfi Vácon. Az állatkínzásról felvétel is készült - azonnal mutatjuk a megdöbbentő képeket. A férfi másnap azt mondta, azért ütötte meg többször is a kutyát, hogy - idézem - megcsicskuljon. A chippel rendelkező kutya néhány napja szökött meg, a gazdája azóta kereste. Úgy tudjuk, az állat már otthon van.


Néhány nappal ezelőtt, a váci vasútállomás mellett rögzítette ezeket a megdöbbentő képeket egy térfigyelő kamera. Egy férfi egy nagytestű kutyán vonszol a betonon maga után. Az állat mozdulni sem tud.

„Kiszaladtam, mert először azt hittem, hogy rosszul lett a kutya, és kérdeztem tőle, hogy mit rángatod azt a kutyát, meg egyáltalán, hogy gondolod, hogy így végig vonszolod az utcán, elkezdtem vele kiabálni…”

– nyilatkozta az egyik szemtanú.Nagy Mónika az egyik közeli bolt ablakából látta a történteket. Ő hívta a rendőrséget és az állatorvost. Azt mondja neki is van kutyája, nagyon megviselték a történtek: „Vérzett is az orra… itt amikor idehúzta, ugye idejöttem hozzá, akkor az volt az első, hogy megnéztem. Meg a tekintetén is látszott, hogy nem tiszta… biztos, hogy bántotta. Saját elmondása szerint orrba verte, meg fojtogatta, meg rárúgott, … nem jó, kutyásként ilyeneket nem jó hallgatni”A kutyát végül elvitték egy állatkórházba, a férfit pedig az igazoltatás után elengedték. Másnap valaki az utcán kérdőre vonta. A beszélgetést telefonnal rögzítette, a férfi nem tagadta, hogy megverte a kutyát.


Az állatkínzásról készült felvétel néhány óra alatt bejárta a közösségi oldalakat. A videót látva a Szurkolók az állatokért csoport több tagja Vácra utazott, szerettek volna beszélni az elkövetővel, de nem találták meg. A csoport alapítója azt mondja, a kutyakínzás mellett, a felvételen látható emberi közönyön is érthetetlen számára.

„A civil emberek között húzta végig. Igazából én azt láttam a videón, hogy nagyon az emberek nem léptek oda. Azért oda kellett volna lépni egy ilyen dologra oda kell szólni, oda kell lépni, fel kell lépni, és igenis nem szabad engedni, hogy az állatokat bántsák”

– mondta Kapin Richárd.


A rendőrség állatkínzás és más bűncselekmény miatt, büntetőeljárást indított a férfi ellen.

(atv.hu)

bottom of page