top of page

Vuhan polgármestere: az összes háziállatot el kell pusztítani, ahogy a kóbor ebeket is

A város polgármestere a lakásokban vagy az utcán élő kisállatok elpusztítására szólította fel a lakosságot. Állatvédők igyekeznek megmenteni a kutyákat és a macskákat.A háziállatok is veszélybe kerültek, miután a koronavírus miatt lezárták a járvány gócpontjának tartott Vuhant. A kínai állatvédők úgy becsülik, hogy több tízezer kisállat van bajban - írta a Sky News.Azután adták ki közleményüket az állatvédők, miután a hatóságok arra szólították fel a lakosságot, hogy pusztítsák el a házi kedvenceiket. Bár még tudományosan nem igazolták, hogy a macskák vagy kutyák is vírushordozók lennének, és a vírus tényleg átterjedhet emberről állatra vagy állatról emberre, azért úgy vélik, hogy ez a biztonságosabb megoldás.

Az állatvédők úgy vélik, hogy a város polgármestere által közölt adat alapján - miszerint 5 millió lakos hagyta el Vuhant - legalább 50 ezer állat maradhatott a városban, és őket az éhhalál fenyegeti.


A városlakók a holdünnep miatt keltek korábban útra, de a karantén miatt most nem tudnak visszatérni otthonaikba.

Eddig már több mint ezer állatot mentettek meg,volt, ahol a tulajdonos kérésére törtek be a lakásokba, hogy az ott élő macskát kimentsék.


A Humane Society International is tartja a kapcsolatot több kínai állatvédő szervezettel, és szóvivőjük is úgy fogalmazott, hogy aggodalommal tölti el őket az, hogy


a háziállatokon kívül az utcán élő állatok elpusztítására is kiadták az utasítást.


Ez azért gond, mert a háziállatok egy része is most az utcára menekült, így ott is veszélyben vannak most.


szeretlekmagyarorszag.hu

bottom of page