top of page

150 órával a földrengés után egy 12 éves kisfiút mentett a romok alól a magyar keresőkutya

30 ezerre nőtt a Törökországban és Szíriában pusztító földrengés halálos áldozatainak hivatalos száma. Miközben Törökországban még mindig találnak túlélőket a romok alatt, a szíriai polgári mentőegységek azt közölték, hogy mostantól a halálos áldozatok megtalálása a fő cél. Az ATV Híradó riportja.



150 órával a pusztító földrengés után is találnak túlélőket a romok alatt Törökországban. Hatajban egy apát és ötéves lányát tudták élve kimenekíteni. Szintén a Hatajban dolgozó mentőszolgálatok menekítették ki egy tízéves kislányt, hat nappal a földrengés után.


Még a túlélőket kereső mentőszolgálat emberei is megkönnyezték, amikor kiszabadítottak a romok alól egy 12 éves kisfiút.



A hivatalos tájékoztatás szerint a 7,8 erősségű földrengés és utórengéseinek pusztítása után csaknem nyolcvanezren vannak kórházban. Több mint egymillió ember pedig elveszítette az otthonát, akik ideiglenes óvóhelyeken tudnak aludni. „Isten áldja őket, amiért kapunk enni és más segítséget. De sajnos nincsenek mellékhelyiségek ezért mindenki kint végzi a dolgát.



A szagtól pedig nem tudunk aludni, ezért el akarunk innen menni, de nincs hova. Három testvéremet és az édesanyámat vesztettem el a földrengésben

– mondta egy nő.


Eközben a gyász mellett haragot éreznek az emberek, és egyre többen az építőcégeket hibáztatják a károk mértékéért. „Nincs itt olyan, hogy beton, mert mindig homokkal vegyítették.


bottom of page