Szemetes zsák és törölköző is volt egy szarvas gyomrában Thaiföldön.

Szemetes zsák és törölköző is volt egy szarvas gyomrában Thaiföldön.

Elképesztő mennyiségű, csaknem hét kilogrammnyi hulladékot és műanyagot találtak egy elhullott szarvas gyomrában a thaiföldi állatvédők.


A tízéves elpusztult állatra a Bangkoktól mintegy 630 kilométerre északra fekvő Nan tartomány egyik nemzeti parkjában találtak rá, amit pedig a szarvas boncolása alatt tapasztaltak, egészen megdöbbentett mindenkit. A szerencsétlenül járt állat gyomrában műanyag zacskókat, levesporok zacskóit, kávészacskókat, szemetes zsákokat, de még törölközőt és egy alsóneműt is találtak a nemzeti park által Twitteren közzétett fotók tanúsága szerint, amelyek kétség kívül a szarvas pusztulásához vezettek - írja az Nlc.hu.
A hulladék-kérdés a délkelet-ázsiai országban egyre égetőbb, ugyanis lassan tarthatatlanná válik a helyzet az ország folyóit, tavait és erdőit elborító szemét miatt. Thaiföld a világ egyik legnagyobb műanyag felhasználója, az emberek évente átlag mintegy háromezer műanyag zacskót használnak, majd dobnak el. Az állatvédők és a környezetvédők nagyon aggódnak, hiszen a hulladékkal szennyezett folyókban és a part menti vizekben rengeteg állat, köztük tengeri teknősök és tengeri tehenek pusztulnak el folyamatosan, boncolásukkor pedig szinte mindig kiderül, hogy a gyomrukban felhalmozódott mérhetetlen mennyiségű szemét okozta a halálukat.


Via blikk.hu


Hirdetés

Hirdetés

© 2019-2020 allatierdekessegek.com