top of page

Szemetes zsák és törölköző is volt egy szarvas gyomrában Thaiföldön.

Elképesztő mennyiségű, csaknem hét kilogrammnyi hulladékot és műanyagot találtak egy elhullott szarvas gyomrában a thaiföldi állatvédők.


A tízéves elpusztult állatra a Bangkoktól mintegy 630 kilométerre északra fekvő Nan tartomány egyik nemzeti parkjában találtak rá, amit pedig a szarvas boncolása alatt tapasztaltak, egészen megdöbbentett mindenkit. A szerencsétlenül járt állat gyomrában műanyag zacskókat, levesporok zacskóit, kávészacskókat, szemetes zsákokat, de még törölközőt és egy alsóneműt is találtak a nemzeti park által Twitteren közzétett fotók tanúsága szerint, amelyek kétség kívül a szarvas pusztulásához vezettek - írja az Nlc.hu.
A hulladék-kérdés a délkelet-ázsiai országban egyre égetőbb, ugyanis lassan tarthatatlanná válik a helyzet az ország folyóit, tavait és erdőit elborító szemét miatt. Thaiföld a világ egyik legnagyobb műanyag felhasználója, az emberek évente átlag mintegy háromezer műanyag zacskót használnak, majd dobnak el. Az állatvédők és a környezetvédők nagyon aggódnak, hiszen a hulladékkal szennyezett folyókban és a part menti vizekben rengeteg állat, köztük tengeri teknősök és tengeri tehenek pusztulnak el folyamatosan, boncolásukkor pedig szinte mindig kiderül, hogy a gyomrukban felhalmozódott mérhetetlen mennyiségű szemét okozta a halálukat.


Via blikk.hu


bottom of page