top of page

A magyar hatóság meg akar ölni egy teljesen egészséges hungarikumot. Íme Ödön törtènete.

Kényszervágásra ítélték a körzeti állatorvos eljárása következtében Ödönt, a dömsödi magyar szürke bikát – derült ki az ATV Napló riportjából.


Az 1200 kilós, makkegészséges állat bűne az, hogy születése után gazdái, Feri és Zita egy biogazdaságban nevelték úgy, mint egy rendes háziállatot, így nem került be a haszonállatok nyilvántartásába, azaz fülszáma sincs.A körzeti állatorvos kénytelen volt a jogszabályok alapján bejelentést tenni az illetékes kormányhivatalnál. Mivel felnőtt állat nem kaphat fülszámot, ezért automatikusan a levágásáról hoztak döntést, illetve büntetést róttak ki a családra. Ödön az összes kötelező oltását is megkapta az eljárás óta, minden betegségre vizsgálva egészséges.

Feri és Zita nagy szeretettel gondozza Ödönt, a gazda könnyeivel küzdött, mikor az állat leöléséről kellett beszélnie.

Ödön nem csak családtag, hanem a helyiek kedvence is, gyakran látogatják az állatot, valamint néhány turista busz is meg-megáll, hogy a turisták fényképet készíthessenek a hatalmas, de szelíd állatról.


Nem hagyhatjuk, hogy egy matrica hiánya halálhoz vezessen! Ha kell el kell állni a hatóság útját a kapuban. Ha szükséges menjünk oda ezren, tízezren, százezren, de Ödönnek élnie kell! Ödön családtag, ugyanúgy mint a te kutyád vagy macskád. Ki kell állnunk a család mellett. Oszd meg a cikket, jusson el minden állatbaráthoz!


#mindenkiödönértVia 168ora.hu

bottom of page