top of page

Víz és élelem nélkül egy fagyasztóban tárolta a hangszál-vágott kutyákat a karcagi rém

Víz és élelem nélkül egy fagyasztóban tárolta a hangszál-vágott kutyákat a karcagi rém.Borzalmas körülmények között tartott kutyákat mentettek az állatvédők Karcagon.


A Karcagi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársa előzetes egyeztetés alapján megjelent a hatósági állatorvossal általános ellenőrzés céljából 2020. szeptember 23-án egy karcagi háznál. A helyszínen megállapították, hogy ott 99 kutyát tartanak rossz, zsúfolt körülmények között és az ebek nagy részének nem volt hangja, mivel feltételezhetően eltávolították a hangszálukat, ami maradandó egészségkárosodásukat okozhatta.A helyszínre kivonult nyomozók megállapították, hogy a kutyák tulajdonosa életvitelszerűen egy másik házban lakik, ezért megjelentek ott is.


A férfi lakhelyén végzett kutatás során további 49 kutyát találtak, melyek egy részének szintén nem volt hangja, és értesítették az állatvédőket. A rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták, és előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.A helyi férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és tettét azzal indokolta, hogy az állatok szaporításával foglalkozik, és nem akarta, hogy a szomszédok meghallják a sok kutya ugatását, nehogy feljelentsék. A két ingatlanban talált összesen 148 kutyát az állatvédők elszállították.


A nyomozók a gyanúsított lakhelyén végzett kutatás során több millió forint készpénzt foglaltak le.A Karcagi Rendőrkapitányságon állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a 31 éves férfi ellen.


Police.hubottom of page