top of page

Állatvédők vittek 3 autónyi ételt a Kecskeméten ragadt cirkusz állatainak. Elkísértük őket

Tegnap délután számoltunk be arról, hogy egy kecskeméti képviselő írt Facebookon egy posztot miszerint a városukban ragadt egy vándorcirkusz a koronavírus miatt és állataik éheznek, mert bevétel hiányában nem tudnak elegendő ételt adni nekik gondozóik.



Felkerestük a cirkuszt akik megerősítették, hogy a városban ragadtak, de szó sincs arról, hogy az állataik éheznének.



Felkerestük az EVÁR-t,

akik már szervezkedtek az ügyben, majd az állatvédő szervezetekkel a helyszínre siettünk.




3 autónyi élelmet sikerült beszereznie a Speciális Állatmentő Egységnek, és a Tetovált Állatmentőknek a Nagybani piacról, ahol egy árus felajánlott csaknem 1 tonna élelmet ( banánt, retket, salátát, paprikát, narancsot) majd időközben csatlakozott a Hernádi menhely is akik szénával segítették az állatokat.



Az állatvédők még egy utánfutót is kaptak díjmentesen addig amíg leviszik az adományt.


A helyszínre leérve láthattuk az elefántokat, akik nem voltak lesoványodva, sőt, a kapott kajából is csak szép lassan majszolgattak.



Az igazgató elmondta, hogy többen azt állították, hogyaz Eötvös Cirkusz állatai éheznek, és nem tudják őket eltartani. Szerinte ez rágalom, mivel a helyi képviselőnek csak azt mondta, hogy szívesen elfogadnak bárkitől étel adományt.




Sikerült megetetni az óriásokat és bár nehezen, de búcsúznunk kellett tőlük.




Hatalmas köszönet jár az akcióban résztvevő állatvédelmi szervezeteknek:



Le a kalappal előttük, hogy gondolkodás nélkül segítettek, illetve ezer hála Fölgye Nórának aki azt a rengeteg élelmet adta az állatoknak, nem utolsó sorban pedig a Veresifutónak az utánfutóért.


Egyszóval egy hatalmas összefogás szemtanúi lehettünk, amikor is félnap alatt sikerült mindent elvégezni és segíteni. Köszönjük az élményt! Szép volt!


Az akciót az EVÁR koordinálta.


Oszd meg ezt a szép történetet.




bottom of page