top of page

FelfĂŒggesztettet kapott a kutyĂĄjĂĄt felakasztĂł fĂ©rfi, a fĆ‘ĂŒgyĂ©szsĂ©g 8 Ă©vre eltiltanĂĄ az ebtartĂĄstĂłl

Egy Ă©v egy hĂłnap felfĂŒggesztett foghĂĄzra Ă©s 100 ezer forint pĂ©nzbĂŒntetĂ©sre Ă­tĂ©lte a TatabĂĄnyai TörvĂ©nyszĂ©k azt a kisbĂ©ri fĂ©rfit, aki felakasztotta a kutyĂĄjĂĄt bƑ kĂ©t Ă©s fĂ©l Ă©vvel ezelƑtt. A KomĂĄrom-Esztergom Megyei FĆ‘ĂŒgyĂ©szsĂ©g keresetlevelet nyĂșjtott be a TatabĂĄnyai TörvĂ©nyszĂ©khez az Ă­tĂ©let utĂĄn, amelyben azt kĂ©rte, hogy a bĂ­rĂłsĂĄg 8 Ă©vre tiltsa el az ebtartĂĄstĂłl is.


A fĂ©rfi az egyik helyi kocsmĂĄban tartĂłzkodott, amikor megtudta, hogy a kutyĂĄja az udvarĂĄban lĂ©vƑ kacsĂĄira tĂĄmadt, ezĂ©rt hazasietett. Amikor hazaĂ©rt a kutyĂĄja Ă©ppen egy kacsĂĄt fogott meg, megprĂłbĂĄlta tƑle elvenni, de a kutya a keze felĂ© kapott. A fĂ©rfi ekkor dĂŒhĂ©ben elhatĂĄrozta, hogy vĂ©gez vele, mert mĂĄr mĂĄskor is rĂĄtĂĄmadt a baromfikra.

Egy kötĂ©llel felakasztotta, majd a tetemet a hĂĄza melletti gazos terĂŒleten takarĂĄs nĂ©lkĂŒl helyezte el.


Majd mint aki jól végezte dolgåt visszament a kocsmåba italozni.



Az ĂĄllatok kĂ­mĂ©letĂ©re Ă©s vĂ©delmĂ©re vonatkozĂł jogszabĂĄlyok megsĂ©rtĂ©se esetĂ©n az ĂŒgyĂ©sz is jogosult keresetet indĂ­tani a tevĂ©kenysĂ©gtƑl eltiltĂĄs irĂĄnt, ezĂ©rt a bĂŒntetƑeljĂĄrĂĄs befejezĂ©sĂ©t követƑen az ĂŒgyĂ©szsĂ©g keresetlevelet nyĂșjtott be a TatabĂĄnyai TörvĂ©nyszĂ©khez, amelyben azt kĂ©rte, hogy a bĂ­rĂłsĂĄg 8 Ă©vre tiltsa el az ebtartĂĄstĂłl is a kisbĂ©ri fĂ©rfit.


Via 24.hu


A címlapkép illusztråció.

bottom of page