top of page

Szeparációs szorongás léphet fel háziállatainknál most, hogy lassan vége a home office-nak

A legtöbb ország több lépcsőben kezdett el lazítani, lassan visszatérhetünk az irodákba, hivatalokba. Azoknak, akik már nagyon unták a home office-t, ez roppant jó hír, kevésbé kisállatainknak, akik a szakemberek szerint szeparációs szorongástól szenvedhetnek, és nem biztos, hogy olyan jól viselik ezt a helyzetet. Miközben mi a többhetes otthonléttől voltunk frusztráltak, addig állataink épp attól szenvednek, hogy ismét nem leszünk velük napközben.


Szeparációs szorongás léphet fel háziállatainknál most, hogy lassan visszamegyünk dolgozni. (Fotó: Unsplash)

A kutyák szuperszociálisak, legszívesebben 24 órán át a gazdájukkal lennének. Elkerülhetetlen, hogy ez egy hatalmas változás lesz most a számukra” – mondta el a Ladbible-nek Dr. Kate Adams állatorvos. A szeparációs szorongás jelentkezhet rosszalkodásban, például hogy visszatérnek kölyökkori szokásaikhoz, és megrágcsálják a bútorokat, vezetékeket, esetleg túlzott étvágyuk lesz, és mindenbe belekóstolnak a konyhában.


Azok, akik úgy döntöttek, az izoláció heteit egy új kisállattal töltik el, most különösen bajban lehetnek, hiszen az eb így eleve ahhoz szokott, hogy mindig velünk van. A kutyusok hiányolhatják a hosszú sétákat is, melyekhez hozzászoktattuk őket. Érdemes türelmesnek lennünk velük, míg kialakul az új rutin, és ők is hozzászoknak az új világhoz.

Dr. Adams szerint a kutyákkal ellentétben a cicák nagyon örülnek, hogy végre visszatérünk dolgozni, így végre megint tudnak magukkal tölteni egy kis időt.


Nlc.hu



bottom of page