top of page

Késsel ölte meg 9 éves kutyáját, most felfüggesztett börtönt kaphat.

A Tolna megyei férfi többször bántalmazta a 9 éves németjuhászt. mert többször elszökött. Tavaly áprilisban, amikor az állat hazament, a vádlott egy késsel a kutyát nagy erővel a szügyénél megszúrta, elment otthonról, majd ittasan tért vissza.




Egy ismerőse vette észre a ház udvarán a sok vért, ezért értesítette a rendőröket, akik állatorvost hívtak a kutyához. A vizsgálatnál a vádlott kinyitotta a kaput, a vérző kutya az utcára szaladt, ahol a egy másik eb megtámadta. Végül a szakszerű állatorvosi ellátás ellenére a kutya még aznap kimúlt.

Az ügyészsésg szerint a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy az állat pusztulását okozza, a kutyának pedig órákon át tartó, nagy vérveszteséggel járó, különös szenvedést okozott.


A vádlott a sérülés ellátásában nem vett részt.


A Bonyhádi Járási Ügyészség azt írta, hogy az állatkínzás minősített esetét a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A vádlott a bűncselekményt egy korábbi próbára bocsátás alatt követte el, ezért vele szemben felfüggesztett börtön kiszabását és a felfüggesztés idejére pártfogó felügyeletek elrendelését szorgalmazta a járásbíróságnál.




Via 24.hu

Kép: illusztráció


bottom of page