top of page

Nagymamák, akik apró kesztyűket varrnak a megégett koaláknak.

Eléggé rájár a rúd szegény ausztrál koalákra az elmúlt hónapban, a becslések szerint az országban pusztító bozóttüzekben nagyjából ezer állat pusztult el – mondjuk ez főleg annak köszönhető, hogy a koalák rettentően ostobák, és a fák tetejére menekülnek a tűz elől, de ez most mindegy is.


Nemrég azért így is volt egy felemelő sztori velük kapcsolatban, mikor egy nő berohant az égő erdőbe, hogy kimentsen egy koalát, de ennek sem lett jó vége, az állat ugyanis szűk egy héttel később elpusztult. A koalák tragikus helyzete egy csapat holland nagymamát is megérintett, akik az ausztrál felhívásoknak eleget téve




A projekt mögött álló Jeltje van Essen elmondta, hogy ideje, anyaga és társa is elég van ahhoz, hogy ezzel foglalkozzon. A segítségükre tényleg szükség is van, az állatok végtagjai ugyanis rettentően érzékenyek, így csak az általuk is gyártott, teljes mértékben pamutból készült kesztyűkkel lehet elkerülni a még nagyobb bajt, és a fertőzéseket.



A koalák egyébként nemcsak gyorsabban fognak gyógyulni, hanem jól is fognak kinézni, Van Essen és csapata ugyanis szép mintákkal dobják fel a kesztyűket. Eddig több száz kesztyű készült el, amik a KLM közreműködésével remélhetőleg hamarosan el is jutnak majd Ausztráliába.



bottom of page