top of page

Brutális módon gyilkolt kutyákat, az NFL mégis milliókkal támogatja.

Michael Vick -


Számomra a mai napig nem mondott sokat ez a név, viszont ma figyelmes lettem egy facebook bejegyzésre, ami tudtatja Michael sötét múltját.


Vick 2001 és 2007 között illegális kutyaviadalokat szervezett, legtöbbször saját otthonában, barátai társaságában.


A kutyákra fogadtak, hogy melyik öli meg a másikat hamarabb. A harcoltatás minden esetben az egyik kutya haláláig tartott, ha mégsem halt meg az egyik, csak nagyobb, életveszélyes sérüléseket szerzett, Vick és társai elintézték.


Sokszor brutális módon.


Volt mikor áramot vezettek a kutyába, volt, hogy fulladásig egy vizzel teli tartályban tartották a fejét, de volt olyan is, hogy hagyták az "arénában" szőrnyű kínok között meghalni.


Vick a saját medencéjében is gyilkolt.


A kutya fülére csiptetett bikakábelt, melybe áram volt vezetve, majd ezzel együtt a medencébe dobták a kutyát.

A medence szélein helyszíneléskor is látszódtak a karcolások amiket a kutyák hagytak maguk után.


Vick sok esetben partnereivel, Purnell Peace-el és Quanis Phillips-el együtt vett részt a kivégzésekben.


Ahogy a kis vörös kutya a földön feküdt, levegőért harcolva, Quanis Phillips megragadta az első lábait, Michael Vick pedig a hátsó lábait. A kutyát a fejük fölé dobták, majd a betonra csapták. Az első ütés nem ölte meg, ezért Phillips és Vick ismét földöz vágták. A két férfi addig csinálta mindezt, amíg a kis vörös kutya meg nem halt.

- Az elveszett kutyák, Jim Gorant



Vick 21 hónap büntetést kapott egy szövetségi börtönben, és eltíltották a játéktól.

Viszont fontos megemlíteni, hogy ezt a büntetést a kutya viadalok miatt kapta, tehát a szadista gyilkolásaiért nem bünhődött meg.


Másképp látják ezt az NFL-nél, álláspontjuk szerint a játékos megbünhődött azért amit tett, éppen ezért az NFL hétfőn bejelentette, hogy Michael Vick indul a 2020-as Super Bowlon.


Tiltakozások, petíciók fogadták a bejelentést.


További infókat arról, hogy hogyan csatlakozhatsz a megmozduláshoz, mely azt szeretné elérni, hogy ne szerepelhessen a jövő évi Super Bowlon, ITT találsz.




bottom of page