top of page

Bedrogozva ették meg a szomszéd kutyáját Tiszaföldváron

Tiszaföldvár egy csendes, mintegy 12 ezer lelket számláló település, Szolnoktól nem messze. A házak és a porták többsége rendezett, ápolt. Ám a felszín alatt évek óta egyre inkább negatív irányba mennek a folyamatok.


– Korábban sok szórakozóhely volt, több kocsma, mára alig maradt ezekből bármi – ezt már Bettina, egy tiszaföldvári kávézó tulajdonosa mondja el a napiujsag.hu-nak. A fő probléma abban áll, hogy csak akikről ő tud, tizenhat drogdíler tevékenykedik a településen. A herbál vagy biofű név alatt futó rendkívül olcsó, de nagyon egészségkárosító drogot árusítják. Bettina szerint a dílerek és vevőik döntően mind roma származásúak.


Arról panaszkodik, hogy a rendőrök hiába fogják el őket, még aznap, legkésőbb másnapra kiengedik a terjesztőket, de egyébként is nagyon gyér a rendőri jelenlét, s még azoknak sincs tekintélye.

Arról is beszélt, hogy a kávézótól nem messze található egy autókölcsönző és egy olyan büfé, amely soha nem volt nyitva, szerinte ezek pénzmosodaként funkcionálnak. A bedrogozott emberekkel rengeteg a probléma, mostanában a helyi strandra járnak be, ruhástól mennek a vízbe, magukkal kést hordanak, időseket fenyegetnek. Ilyen esetekben ha értesítik a rendőröket, általában nem érnek ki időben, addigra már hűlt helyük.


Bettinának nemrégiben személyes, negatív tapasztalatai is voltak, egy ötfős társaság tért be hozzá akik szemmel láthatóan nem voltak beszámíthatóak, sörrel öntötték le a kávégépet,


felszólításra sem hagyták abba, majd mikor valaki a saját társaságukból rászólt a másikra, egymásnak estek, mint Bettina fogalmaz, itt repült asztal, szék.

Ekkor segítséget hívott, pultosának férje érkezett helyszínre, ám a férfit ököllel megütötték, két foga kimozgósodott, orra eltört. A kiérkező rendőrök vettek fel ugyan jegyzőkönyvet, de nem akarták beleírni, hogy drog hatása alatt álltak a garázdák, mondván az számukra plusz bonyodalom. A dílereknek egyébként nem megy rosszul anyagilag.


Úgy folytatja, 2018-ban az egyik hirtelen meggazdagodó dílert ugyan elfogták a feleségével együtt, de még a harminc nap előzetest sem kellett letölteniük, vádalkuval szabadultak.


Ezek után épített 80 millió forintból egy luxusházat, a testvére nevén alapított egy autókölcsönző és zöldségárus céget. Két hete vásárolt a két villája mellé  egy Teslát úgy, hogy bejelentett munkája nincs, ezt az információt barátnője is megerősítette.

– Pár napja ugyan a rendőrség megjelent nála, de természetesen drogot a házánál nem találtak. Azt valószínűleg a kávézónk melletti kis utcában, egy házikóban tárolja, mivel minden este ott megy autóval, illetve a vendégek szerint vásárolt ott egy ingatlant, amit be is kamerázott – mutatott rá. Szerinte ez a folyamat a település teljes elértéktelenedéséhez vezet, a közvetlen közelségben fekvő Martfűn szinte már dupla annyiba kerül egy ház vagy telek, mint Tiszaföldváron.


Ezután a lap meglátogatott egy hölgyet, aki családjával egy olyan házban lakik, aminek szomszédságukban egy romos, düledező, ránézésre lakhatásra alkalmatlan ház áll. Ennek ellenére egy férfi életvitelszerűen ott tartózkodik, aki időnként népes vendégsereget fogad, olyankor drogoznak, az utcán mászkálnak, akár a zombik.


– Pár évvel ezelőtt történt, hogy megették a bernáthegyi kutyánkat. Kérdeztük tőlük, hogy mi történt a kutyával, hiszen láttuk a maradványait, erre ők csak azt felelték, a tényt nem is tagadva, hogy nem tudták, kié volt a kutya

Tiszaföldvár már többször szerepelt a médiában, például 2 éve több ezer sertés tetemét találták egy árokban.


Ugyanitt voltak még kacsatetemek is:Forrás: napiujsag.hubottom of page